We are the Best in Town With over 10 Years of Experience.

2-а група єдиного податку

image
by wiltononeal65 January 24, 2023

2-а група єдиного податку

Основних умов перебування на 2-й групі єдиного податку всього дві: перша – максимальний обсяг доходу за календарний рік – він становить 5.004.000 грн. З 1 січня 2022 року РРО мають почати застосовувати усі підприємці, які здійснюють розрахункові операції, крім 1 групи єдиного податку. Раз на рік ФОП на 2-й групі подають за себе Декларацію з ЄП за 2022 рік слід подати до 1 березня 2023 року. Якщо отримаєте оплату від ФОП на ЗС або на рахунок надійде валютний платіж від клієнта із Німеччини чи Польщі за ваші товари – це не порушення правил роботи на 2-й групі. 3. Отримали від видів діяльності, заборонених на 2-й групі. Обмеження лише для класифікатор видів економічної діяльності 2023 діяльності, заборонених для всіх єдинників. КВЕД 2023 Украина – це абревіатура, яка означає “Класифікатор видів види економічної діяльності діяльності”. Податківці надають перелік видів діяльності, якими можна займатись на 2-й групі. Конкретизувати той вид діяльності, яким буде займатися ФОП можна у полі 8 заяви на спрощену систему, зазначивши його у дужках.

ФОП 4 групи використовують фермерські господарства сімейного типу, тобто всі учасники цього господарства повинні бути рідними або двоюрідними родичами. Фермери-єдинники звільняються від сплати земельного податку, але тільки за ділянки, які використовують у сільгосптоваровиробництві площею не більше 20 га. Декларацію з Єдиного податку, «Довідку про наявність земельних ділянок» (додаток № 1), а також звіт з ЄСВ подають раз на рік в ДПІ за місцем обліку ФОП. Станом на 21-й рік єдиний податок складає 1200 гривень на місяць. Отже, тим платникам єдиного податку 2 групи, які прийняли рішення не платити єдиний податок під час воєнного стану краще моніторити ситуацію або ж спробувати звернутися за роз’ясненням, cnai.education індивідуальною консультацією до місцевого органу ДПС. До речі, Вигідність другої групи показує простий розрахунок: з півтора мільйона обороту на 3-й групі єдиного податку довелося б заплатити 75000 грн на рік, а тут майже 14 з половиною. Наслідки порушення цих правил для 4 групи ФОП нічим не відрізняються від правил для 2-3 груп, https://forum.myumunna.com/community/community/profile/monicadundas423/ про що ми писали вище.

ФОП 3 групи веде облік тільки доходів, і в разі податкової перевірки необхідно надати всі чеки, акти, договори та податкові накладні по кожному отриманому платежу. Щодо обмежень – єдиноподатнику 2-ї групи не можна надавати послуги самозайнятим особам, наприклад, особам, які здійснюють незалежну професійну діяльність, а також ФОПам загальносистемникам. Ще з обмежень – єдиноподатник 2 групи не може бути нерезидентом. Однак, на всі ці напої, крім вина, потрібна алкогольна ліцензія на роздрібний продаж; Єдиноподатник 2 групи може працювати у 21 році без РРО, якщо його обсяг доходу за рік не перевищує 1.320.000 грн. ЄП сплачуєте від доходу: 5% або 3%, раз на квартал звітуєте в податкову, ліміт доходу – 7 002 000 грн на рік. Але на цей раз її потрібно буде заповнювати трошки інакше. Але працювати в цей місяць і отримувати дохід ви не можете. Але за бажанням можна подавати звіти в паперовому вигляді. Звіти краще подавати в електронному вигляді через кабінет платника ДПС, для чого знадобиться особистий ключ (КЕП). А річний звіт про ЄСВ “перекочував” у основний документ, у вигляді Додатку №1. 0.1% від заборгованості ЄСВ.

Не забудьте, що ЄСВ у грудні вже був 1430 грн (через те, zebu-air.com що зросла мінімальна зарплата). Крім цього, вартість процедури зросла до 30% від суми мінімальної заробітної плати. Крім того, Книгу обліку доходів у ДПС більше реєструвати не потрібно. Якщо КВЕД незареєстрований, навіть якщо він дозволений для спрощеної системи (роз’яснення ДПС у Херсонській області). Однак навіть знання цих визначень не завжди вносить ясність: за роз’ясненням Держстатистики, оптова торгівля сувенірною продукцією в КВЕД класифікується як 46.90 “Неспеціалізована оптова торгівля”. Один із членів сім’ї обирається головою фермерського господарства, про що засвідчує декларація. Підприємець 4 групи зобов’язаний сплатити ЄСВ тільки за себе, а не за інших членів своєї сім’ї. Наймання за трудовим договором працівників для цієї групи ФОП заборонено. Для обчислення бази оподаткування ЄП для 4 групи ФОП застосовується нормативно-грошова оцінка земельної ділянки, що використовується фермерським господарством. Також єдиноподатники 2 групи не можуть надавати послуги підприємствам, які є платниками податку на прибуток та підприємцям на загальній системі оподаткування. Також усі єдиноподатники “злітають” зі спрощеної системи за пп. Граничний строк, коли треба подати заяву про перехід на ЗС, webpage – за 10 календарних днів до кінця кварталу, в якому було порушення (пп.

Categories:

Uncategorized,