We are the Best in Town With over 10 Years of Experience.

«У ДБР така зарплата, що люди повинні думати про результат»

image
by julianai79 April 20, 2023

«У ДБР така зарплата, що люди повинні думати про результат»

Зараз проводиться ряд експертиз. Зараз зарплата поліції у 2023 році в Україні не може бути нижчою за 12405 грн. Тільки за два місяці 2021 року це забезпечило додатково 2,3 млрд грн. 13 тис. 500 грн. ГУНП в Житомирській області – 376 тис. Зокрема, це діючі водій і секретар цього посольства, потім колишні працівники посольства, а також військовослужбовець Держспецзв’язку у Закарпатській області. Як повідомляється на сайті МВС України в середу, до цих категорій входять підрозділи патрульної поліції, поліції особливого призначення, добробати, вибухотехнічні служби, дільничні офіцери поліції, конвойна служба, працівники ізоляторів тимчасового тримання, ювенальна превенція, ті підрозділи, які працюють із громадами. Тому що учасниками цього злочину, безпосередніми виконавцями, були працівники дипломатичної служби, тобто посольства України в Польщі. Тому що, спираючись на нормативну базу 1991 року, наприклад, органи внутрішніх справ по факту, чого зараз нема, але менше з тим… Тому зараз службове розслідування в активній фазі, ми призначили, зокрема, службове розслідування до Міністерства закордонних справ. Судді військові, так. Але що стосується, наприклад, суддів, то це ми розслідуємо злочини, розслідування яких щодо них не відноситься до підслідності НАБУ. Згідно зі законом, також ця категорія посадовців відноситься до наших суб’єктів, до правоохоронців. Згідно зі статтею 5 Закону України «Про державне розслідування», до підслідності ДБР відносяться злочини, вчинені посадовцями, які займають особливо відповідальне становище.

Так. І відносяться до спеціальних транспортних засобів – вони митниками і прикордонниками не оглядаються. Так прийнято, що ці транспортні засоби, які мають дипломатичні номери… Які ще фактори мають значення? Як правило реєструються матеріали, які мають перспективу слідчу і судову. Звичайно. Вони мають імунітет дипломатичний на території іншої країни, в Україні – ні. Я знаю, що про цю ситуацію поінформоване і керівництво країни, і керівництво Державної прикордонної служби. Ми розуміємо, що вже завтра нам не піднімуть зарплату до 30 тисяч гривень, але можна іншим чином покращити ситуацію і з зарплатою, і з робочим графіком і з навантаженням», – заявив поліцейський. Ми наразі внесли клопотання до суду про передачу цих грошей вилучених в Управління АРМА – це така установа, яка буде оперувати й управляти цими грошовими коштами. Ми зараз з’ясовуємо роль кожного з цих учасників. І скільки людей там працює, які зарплати? Ви, напевно, дуже здивуєтеся, але люди досить лояльно ставляться до того, що потрібно підвищувати зарплати поліцейським і навіть підтримують. Я вже раніше розповів, що, крім патрульних та спецпризначенців, ми піднімаємо з січня зарплати і для інших категорій працівників. Військові навіть зареєстрували чергову електронну петицію №22/131480-еп до Президента, в якій вимагають «у зв’язку з ганебним фінансовим становищем, а саме грошовим забезпеченням військових, котрі кожного дня виконують свої обов’язки для захисту Батьківщини – негайно створити законопроект про «Термінове збільшення грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України з січня 2022 року».

Тобто як будуть всі підстави повідомляти про підозру, то таке рішення буде прийнято – і тоді вже будуть інші заходи забезпечення і запобіжні заходи. Тобто своя країна своїх дипломатів має право перевіряти? Один з його друзів, старший офіцер кримінального розшуку Національної поліції з понад 25-річним стажем має зарплату не більше від 15 тисяч гривень. Тобто з цими всіма надбавками середній розмір заробітної плати, якщо розділити сумарну суму за рік у мене конкретно, склав понад 18 000 гривень у місяць. Під час ухвалення державного бюджету на 2022 рік депутати відмовились виділити додаткові кошти на запит МВС, зазначивши що, по-перше, перед тим, як просити, потрібно прозвітувати, а по-друге, коштів виділяється достатньо – лише треба розпоряджатись. Або ж нас можуть демобілізувати, а потім за потреби мобілізувати, але дати час на відпочинок. Можу сказати зараз, що штат Теруправління укомплектований фактично на 80-90%. Тобто, як ви знаєте, я і в минулому інтерв’ю говорив про те, що відбувався на той час конкурсний відбір на оперативників, на оперативні посади.

Тобто, різниця між зарплатою у цивільному секторі й поліцейського становила 60%. Тоді поліцейський вмотивовано йшов на службу. 2. У разі відсутності за місцем проходження служби, місцем проживання або тимчасового перебування поліцейських закладу охорони здоров’я Міністерства внутрішніх справ України чи відповідних відділень або спеціального медичного обладнання, необхідного для надання медичної допомоги, а також у невідкладних випадках медична допомога надається державними або комунальними закладами охорони здоров’я в порядку та на умовах, https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/povyshenye-okladov-polytsyy-v-ukrayne-v-2023-hodu.html визначених Національної службою здоров’я України незалежно від наявності у поліцейського декларації про медичне обслуговування. Як і колеги, вони пропонують прив’язати зарплату поліцейських до прожиткового мінімуму. На так звану 13-ту зарплату грошей не було передбачено. Радіо Свобода поспілкувалось із одним з керівників середньої ланки Національної поліції, який завідує сектором дізнання в одному з міст-мільйонників, й який також попросив не називати його імені. Для керівників підрозділів – це 23 прожиткові мінімуми. Для цього повинно бути повідомлено про підозру. Після повідомлення про підозру якщо вони зникнуть, то будемо оголошувати їх в розшук. Бо, наприклад, у випадку з цим слідчим в особливо важливих справах Управління СБУ в Львівській області, який передав 24 кілограми ювелірних виробів контрабандисту, він зараз під домашнім арештом. Різні версії ми зараз розглядаємо, перевіряємо як за допомогою Служби безпеки, так і слідчим шляхом.

Categories:

Uncategorized,