We are the Best in Town With over 10 Years of Experience.

Православний календар на 2023: церковні свята, дати постів, коли буде Великдень

image
by keiragoldstein6 April 20, 2023

Православний календар на 2023: церковні свята, дати постів, коли буде Великдень

Це, звісно, не всі свята, які є важливими для католиків та святкуються в один і самий час. Греко-католицький календар на 2022 рік має велику кількість днів, які є важливими релігійними святами. Саме тому церковний греко-католицький календар на 2022 рік має таку популярність, бо він є тим помічником, який нагадує про всі ті важливі свята. Церковні свята нагадують нам про важливість віри, про те, що світло завжди перемагає пітьму, і до цього треба йти. Але ці свята об’єднує те, що усі вони мають свої особливі традиції, а також пишні церковні відправлення. Треба знати, що кожен піст має свої умови та свій сенс, тому кожний має свої особливі правила та обмеження. Що стосується католиків, то вони також мають свої особливі дні. З 7 по 9 січня – теж неробочі дні – відзначаємо Різдво, яке теж “подарує” додатковий вихідний – понеділок. У ці дні поминають не лише своїх рідних, а й інших християн, яких немає у світі земному. Наразі ДПС та Держстат не будуть штрафувати за невчасне подання ряду звітності протягом ВС.

Нагадаємо, за неподання звітності та несплату ряду податків і зборів протягом воєнного стану відповідальність не буде накладатися. Принаймні, наразі діє відповідна норма, проте варто пам’ятати, що податківці ще можуть змінити свою позицію щодо сплати податків. Кожному варто знайти церковний календар, бо саме в ньому будуть вказані ці найважливіші католицькі свята. Варто знати, що майже всі католицькі свята та святкування, а також пости мають свої православні аналоги. Які ще православні свята попереду – дивіться у церковному календарі на кожен день листопада. На цій сторінці розміщені різні календарі на 2022-ий рік. Ці дати вказує виробничий календар для України на 2022 рік з нормами робочого часу. У ньому надані норми робочого часу по місяцях, кварталах, півріччях і за рік в цілому. Греко-церковний календар 2023 українською мовою скачати на 2022 рік має чотири таких періоди, коли люди намагаються очистити себе. У цьому разі пропонуємо скачати такий календар на 2022 рік для нового чи старого Екселю. День “Велосипедом на роботу” в США (дата на 2023 рік. 23 вересня, субота – День осіннього рівнодення; Національний день громадських земель в США (дата на 2023 рік. Травень холодний – рік хлібородний.

Травень обдурить та в ліс піде. 9 вересня, субота – День тестувальника; День українського кіно; День фізичної культури і спорту України; Міжнародний день краси; День адміністраторів і менеджерів в Бразилії; День працівників нафтової, газової, енергетичної та геологічної промисловості в Туркменістані (Дата на 2023 рік. 26 січня – Міжнародний день митника. В новорічну ніч, з 31 грудня 2021 року на 1 січня 2022 року, в Україні не очікується снігу. 15 травня – День Європи в Україні. 15 листопада – День мучеників Афонія, Пигасія, Акендина, Єлпидифора і Анемподиста. 20 листопада – День мучеників Мелітинських. 16 листопада – День мучеників Акепсима, Атика, Агапія, Аїфала і Євдоксія. 3. Світські-8 березня, 1 травня, День Перемоги і Новий Рік. 28 серпня, понеділок – День перевикористання Землі (дата на 2022 рік. 425 років з часу (1597 рік): народження 10 січня – Петра Могили – українського політичного, церковного та освітнього діяча, Митрополита Київського, Галицького і всієї Русі (1633-1647), екзарх Константинопольського патріарха, архімандрит Києво-Печерського монастиря (з 1627); пом. 14 січня 2023 – Обрізання Господнє.

24 вересня, неділя – Всесвітній день річок (Дата на 2023 рік. 1000 років з часу (1022 рік): перемоги тмутороканського князя (990/1010-1023) Мстислава Володимировича над Редедею, ватажком абхазо-адигзькому племені касогів. Тиждень вдячності вчителям в Сполучених Штатах Америки (дата на 2023 рік. 28 жовтня, субота – День змін на краще (Дата на 2023 рік. 10 листопада – День мучениці Параскеви; День преподобного Йова. 11 листопада – День преподобної мучениці Анастасії Римлян, пророка Аврамія та блаженої Марії. 12 листопада – День священномученика Зіновія, мучениці Зіновії. 7 листопада – День мученика Маркіана, Мартирія й Анастасії. 13 листопада – День апостолів із 70-ти: Стахія, Амплія, Урвана, Наркиса, Апелія і Аристовула. 12 липня, середа – День фіорду в країнах Скандинавії (Fjordens Dag – міжнародне свято було придумане в 1991 році, щоб привернути увагу до стану прибережних вод. 8 листопада – День великомученика Димитрія Солунського. 19 листопада – Михайлівська поминальна субота. У листопаді 2022 року, згідно з церковним календарем, будемо відзначати декілька великих релігійних свят та подій: Дмитрівська батьківська субота, Михайлівська поминальна субота, початок Різдвяного посту.

Categories:

Uncategorized,