We are the Best in Town With over 10 Years of Experience.

«Побоююсь, звісно, але я в поліції вже сім років – і готовий говорити»

image
by magdalenadevine April 20, 2023

«Побоююсь, звісно, але я в поліції вже сім років – і готовий говорити»

Чи можливі якісь маніпуляції з коштами, виділеними на рік, щоб можна було виплатити премію, наприклад, Клименку як голові Нацполіції? Чи є якісь вимоги сформульовані, що ви хочете? Упродовж останнього року більшість ІТ-компаній намагалися повною мірою виконувати свої фінансові зобов’язання перед співробітниками: 46% працівників мали перегляд зарплати, ще 15% повідомили про скорочення виплат. Також зазначається, що 39% фахівців мали плановий перегляд зарплати протягом останнього року. Найчастіше до урізань вдавалися державні та комунальні підприємства й організації – про зменшення розміру виплат повідомили 39% співробітників. 17% фахівців у компаніях до 10 людей повідомили, що виплати затримували, проти 3% у компаніях на 1000 і більше співробітників. Великі компанії від 200 співробітників намагалися не зменшувати зарплати. Аутсорсингові, аутстафінгові та продуктові компанії частіше збільшували зарплати своїм співробітникам: близько половини їхніх фахівців отримали підвищення. Ми плануємо, що буде, не суттєво, але таке підвищення є забюджентованим. На підвищення зарплат. Хоч у нас є низка обов’язкових виплат, на які нам бракує коштів.

Можливе обмеження зарплат на держпідприємствах та в органах влади в розмірі до 67 тис. Згідно зі ст. 233 КЗпП України у разі порушення роботодавцем законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду без обмеження будь-яким строком. 1, ч. 3 ст. 2 ст. 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 р. 2 ст. 26 Закону № 1105, сума допомоги по вагітності та пологах не може бути меншою за розмір допомоги, обчислений із мінімальної зарплати, установленої на час настання страхового випадку: з 1 січня 2021 р. 3 розміри мінзарплати, установленої законом на момент виявлення порушення. Добові для відряджень по Україні встановлено в розмірі не більш ніж 0,1 розміру мінзарплати, визначеної станом на 1 січня податкового року, за кожен день відрядження: у 2021 році – не більш ніж 600 грн за добу (пп. До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків не включають вартість дарунків (а також призів переможцям і призерам спортивних змагань) – у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (пп. Мінімальна корд зарплата 2023, з одного боку є гарантією для людей, але з іншого боку це є фіскальний маркер, бо з підняттям, збільшується кількість податків.

Шукайте відповіді на ці питання самостійно або ж зверніться до людей, які дадуть вам достойну пораду і вкажуть шлях, як вибратися з цієї ситуації. Він зауважив, що “на усіх політичних рівнях є розуміння цієї проблеми. Моделі оплати праці і рішення – в роботі. Є мета – вона поставлена. Підвищення повинно бути системним. Інше питання – який принцип, пріоритизація, шлях. Це зараз активно опрацьовується на усіх рівнях”. Приклад 2. Підвищення окладів відбулося в січні 2022 р. Розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму на 2022 рік переглядайте в матеріалі за посиланням. Увага: розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, разом із мінімалкою не зміниться, і становитиме 2 600 грн. Ні, не заставляють. Але є ж у нас прийнятий законопроект, якщо не помиляюся, про матеріальну відповідальність військовослужбовця та осіб, прирівняних до них. Юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі вчинення порушень законодавства про працю, що передбачено ч. Пробували через профспілку вирішити це питання, але як тільки ми спілкуємося з страховими компаніями, що ми хочемо застрахувати працівників поліції, їхню відповідальність – у нас не те, що йдуть по коефіцієнтах найвищих, нам часто відмовляють у цьому загалом.

Задля підвищення престижності праці та зарплат медичних працівників МОЗ розробив проект постанови КМУ “Про встановлення надбавки медичним працівникам установ, закладів та організацій галузей бюджетної сфери”. Конкретний розмір надбавки за престижність праці медичного працівника у 2022 році установлюватиме керівник за погодженням з профспілковим комітетом. Тож, у жовтні 2022 року роботодавцям варто нараховувати зарплату в розмірі не менше, ніж 6 700 грн. У Європейському Союзі рекомендують своїм країнам встановлювати мінімальну зарплату на рівні не менш ніж 60% середньої. І це підвищення «мінімалки» є навіть меншим, ніж анонсоване самим же урядом підвищення цін на енергоресурси з осені цього року. Це ж не лише питання підвищення заробітної плати, а й розвитку служб, що входять до її складу. Розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Оперуйте цифрами. Статистика, розбавлена красномовною розповіддю про ваші досягнення, – найкращий аргумент на користь підвищення заробітної плати. Це означає, що місяць підвищення окладу (ставки) завжди є «базовим» з метою індексації зарплати.

Categories:

Uncategorized,