We are the Best in Town With over 10 Years of Experience.

Радуцький: Очолити системні зміни в медицині президент доручив мені

image
by viviengrice January 22, 2023

Радуцький: Очолити системні зміни в медицині президент доручив мені

28 тис. грн. Тобто плюс-мінус $1 тис. Якщо візьмемо навіть максимальну зарплату в швидкій допомозі (на півтори ставки, добу через добу, 4 тис. До того ж Президент України обіцяє, що з нового року зарплата лікаря має становити не менше 20 тис. А ще відповідальність, тому що закон прописаний так, що наш медпрацівник повинен спочатку перебувати під патронажем польського лікаря або медсестри, або рятувальника. У таких ситуаціях диспетчери будуть радити звернутися до сімейного лікаря. Однак, комісії вирішили, що перед передачею у комунальну власність територіальних громад у центрах проведуть незалежний аудит фінансово-господарської діяльності.Знайшли помилку? Але вони страйкують проти цього і переживають, що відповідальність за якусь помилку ляже на них. Але основну частину – 80-85% від отриманої суми – спрямовуємо на доплати працівникам. Всім, хто бодай раз потрапив на виклик до ковід-пацієнта, діагноз якого підтверджено лабораторно, виплачуємо 300% доплати до зарплати. Тому трапляється, що виплачуємо доплати й через місяць-два, коли нарешті отримуємо такі підтвердження. Щоб не пропустити таких випадків, наші співробітники просять хворих чи їхніх родичів надати пізніше підтвердження діагнозу, бо, наприклад, під час виклику він може бути невстановлений – хворого госпіталізують з іншою патологією, і вже в лікарні з’ясовують наявність інфікування. Якщо ж у хворого лише підозра на ковід, і вона не підтвердилася, зрозуміло, нічого не доплачуємо.

man in white polo shirt and woman in white long sleeve shirt sitting on brown wooden Якщо навіть ти влаштуєшся працювати, то є якесь презирливе ставлення до тебе. Безпосередньо в самій Польщі було дуже багато спірних думок і безліч протестів з боку представників польської медицини: місцеві медпрацівники зайняли опозиційну позицію щодо цього закону, який дозволяє українським медикам приїжджати і працювати, пройшовши спрощений процес нострифікації через міністерство охорони здоров’я. Я сам скористався «законом про ковід» і спрощеною процедурою нострифікації диплома у Варшаві. Скільки ви зараз отримуєте у Варшаві? На ковідні виклики виїздять практично всі бригади, а їх у нас 53. Намагаємось обмежувати виїзд лише тих працівників, які або досягли поважного віку або за станом здоров’я не могли вакцинуватися. На сьогодні маємо навантаження в межах 100-110 виїздів на добу й 90-100 госпіталізацій. Якщо хвиля пандемії спадатиме і кількість викликів стане меншою ніж 60 на добу, а госпіталізацій – менше 50, тоді ми знову сформуємо ковід-бригади, які змінюватимуть одна одну. Якщо виявиться, що із 40 млн м² нерухомості 15 млн зайві, що з ними робити?

У Києві, наприклад, 1,6 млн м² під медицину. 70 м². Окремий Окремий вхід, https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/iakoiu-bude-zarplata-likaria-u-2023-rotsi-v-ukraini-pidvyshchennia.html окреме подвір’я, • м. ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ вхід, окремо подвір’я, 10 сот. Тел. 36 в хорошому стані в нових бу­ БУДИНКИ, ЗЕМЕЛЬНІ км від Червонограда (30 хв. Адже коштів у нас значно поменшало – якщо й надалі з усіх стимулів залишать тільки ковідні коефіцієнти, які встановлені зараз, цих грошей хронічно не вистачатиме. Виплачуватимемо всім порівну і лише тим, хто виїздить на ковідні виклики. Але коштів на виплати значно поменшало, подекуди їх ділять порівну між усіма працівниками, а десь вираховують кожному «за пацієнта». Але й коштів для того, аби здійснити такі виплати всім, не вистачає. Якби ми здійснювали нарахування доплат за старими підходами, нам не вистачило б коштів. Частину отриманих коштів ми виділяємо на забезпечення бригад деззасобами, захисними костюмами, масками, рукавичками тощо. На цьому керівники центрів ЕМД наполягали й раніше, але там, де таку ініціативу проявили, були звинувачені в нецільовому витрачанні коштів, отриманих від НСЗУ за ковідними пакетами. Для всіх інших працівників (не лікарів і не молодших спеціалістів з медичною освітою) посадові оклади і надбавки встановлюють керівники ЗОЗ залежно від потреб та можливостей підприємства. Зарплати лікарів зростуть відразу, як тільки буде прийнятий колективний договір, у якому чітко та зрозуміло визначать пряму залежність між кількістю підписаних декларацій та розміром доходів лікаря, умови підвищення персональних посадових окладів, виплат надбавок та доплат.

light city people art Влітку в Польщі через пандемію спростили умови працевлаштування для лікарів. Друге. Правильні умови господарювання. Як змінилися умови вашої праці? Тож чи правильно ми розуміємо, що якщо медпрацівник працює не на повну ставку, то оплата праці в перерахунку на відпрацьований час для нього не може бути нижчою за рівень, визначений у цій постанові? Для цього в нас працює спеціальна комісія, яка реагує на такі випадки. Природно, Польща трохи зробила крок вперед у цьому плані: у тебе на борту завжди є необхідна апаратура, вона завжди справна, завжди є медикаменти в повному комплекті і працює машина, яка може госпіталізувати пацієнта. Тому що Польща – це всього лише якийсь «плацдарм» і перший крок до Європи, а далі й до Америки. Тому що, на жаль, як мінімум у найближчі 10 років навряд чи щось кардинально зміниться, що дозволить наздогнати цю «буферну зону» хоча б з Польщею. Можу тобі сказати, що, знаючи ці речі, я зовсім інакше ставлюся до людей. Тому що, по-перше, це певна конкуренція; по-друге, вони вважають, що це ризик для їхньої медицини. Тому доплати у 300% отримують усі працівники центру (лікар, фельдшер, медсестра медицини невідкладних станів і молодша медсестра, водії та екстрені медичні техніки, які працюють на виїзді, й ті, які прибирають та дезінфікують автомобілі після викликів), окрім адміністрації та керівника.

Categories:

Uncategorized,