We are the Best in Town With over 10 Years of Experience.

Патріотичне привітання з Новим Роком і Різдвом Христовим!

image
by randimaughan January 24, 2023

Патріотичне привітання з Новим Роком і Різдвом Христовим!

Хай мир у серці Вашому панує. У цей особливий вечір напередодні Різдва нехай мир і спокій не покидають вас. Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, укріпляє віру та живить душу. Бажаю, щоб Новий рік приніс миру та злагоди Українській землі, перемоги та тихого неба! Бажаю, щоб ваше здоров’я було міцним, сім’я – щасливою, а справи – успішними. Персонажі весілля вправно виконують свою роль, накреслену традицією і в силу своїх можливостей театралізують обряди і ритуали емоціями, символікою. А щедрівник у свою чергу давав ґазді гілку ліщини, який вважався найкращим “на розплід”, а сама гілка ліщини мала чародійну силу берегти худобу від “усього злого”. А ось пов’язання пророка Іллі з вогняною колісницею (на першу декаду серпня припадає активний період грозових дощів) тлумачиться як доказ, що цивілізація колись вже мала високий рівень розвитку. З ранку відбувалась складна процедура одягання молодої, після чого вона мала дочікуватись прибуття жениха з дружбовими. Для бедевлянського весілля є властивим певний набір весільного реквізиту – палиця та рушник для сватів і старости, шлаєр (фата), пшениця, особлива відзнака дружок і дружбовів – “бокрийта”, хустина-чепчик для молодої, homepage пляшка з горілкою для проводів молодих до церкви та їх зустрічі, миска, накрита рушником для збору викупу за молоду3.

Crayola/US Soccer/Fox Sports Ball Graphic athlete crayola drawing fox sports illustration mario portrait sports us soccer usmnt world cup world cup 2022 world cup qatar zucca Для цього проводились оглядини в хаті нареченого та нареченої. Вечорниці проводились в чиїйсь просторій хаті за попередньою домовленістю. Опісля розвідин, https://aidealareussite-test.app.unistra.fr/blog/index.php?entryid=236952 в разі, якщо вони мали позитивні наслідки починались сватанки, які відбувались в хаті невісти. На Петра й Павла водилося провести сінозбір, www.fastidiousnotes.it оскільки саме у період цвітіння трав вони мали найкращі смакові і поживні якості для худоби. Важливе місце в літньому циклі свят відіграють дні Петра і Павла – 12 липня та Іллі – 2 серпня. В цілому по Україні існує весняно-літній цикл русалій: від свята Іоанна Богослова – 21 травня до дня Івана Хрестителя – 7 липня. Ним вважався день 24 червня, або ж за новим стилем – 7 липня. ►Пригоріла в цей день каша – до снігопаду. На Закарпатті цей день іменується Йвандень, іноді Яна. Але на Закарпатті Русаля – це суто 7 липня2. На Закарпатті вважалось, що душі померлих, задобрені на Зелені свята, вже заспокоїлись, але злі духи, відьмаки і босоркані у переддень Івандня – у час їх найбільшої активності – усіляко шкодять людям. На Івандень опівночі збирають чар-зілля.

Як календар пам’ятних дат на 2023 рікм про це свідчать навіть сюжеті повістей Гоголя, існувало уявлення, що за допомогою чар-зілля можна знайти скарби. Як бачимо, селянин не веде боротьби з природою, а дбає про збереження її багатств, до речі не маючи теоретичних уявлень про засади збереження екологічного балансу. Цвіт папороті може використовуватись для боротьби з нечистою силою та для досягнення матеріальних бажань4. Обов’язковим було публічне висловлення згоди узяти шлюб. Від дочки так само вимагалося публічне висловлення згоди, що могло бути нерідко результатом умовляння та інших способів впливу, аж до аргументу, що вона має беззастережно коритися батьківській волі, якщо шлюбний тандем обіцяв бути особливо вигідним1. Заручини проходили за участю священника, дяка, родичів, робилося публічне оголошення в церкві. Дівчина, порадившись з матір’ю, попросила у царя голову Івана Хрестителя на блюді. А ще віряни цього дня підносять свої молитви до святого царя Давида. Особливо захопив царя танець дочки Іродіади, тож за це він пообіцяв їй все, що вона попросить. Первісне русальне свято вважалось суто землеробським. У Святвечір від щирого серця бажаю, щоб збулися всі добрі надії й світлі мрії, щоб чудове свято подарувало велику радість, щоб для щасливого життя не було ніяких перешкод. Хочу побажати благокалендар знаменних дат на 2023 рік для бібліотекі, віри, щирої любові, надії.

Новий 2021 рік БК с Дубіївка Разом з тим, знаходячись “між двома хлібами” кожний спрямовував надії на майбутнє збіжжя. Період від Йвандня до Петра і Павла, datacesspro.com або петрівських передднівок характерний тим, що “у полі густо, а в коморі пусто”. Дівчата повинні були бути скромними, а хлопці – розсудливими, занадто не бешкетувати4. Тому соняшник, квасоля, виноград, фрукти, усі овочі, за винятком може лише капусти, повинні були бути зібрані1. Тому в його обрядово-звичаєвому дійстві провідною була тема родючості землі, котра розкривалась через образи води і сонця, котрим надавалось культове значення1. Тому шлюби не по любові, а по розрахунку – явище, котре виникло не сьогодні і не вчора. Тому в цей день слід вживати особливих зусиль для нейтралізації дії нечистої сили2. Календарно-обрядове свято Русаля або Купала – одного з найпоширеніших язичницьких божеств у східних слов’ян приурочується на день літнього сонцестояння. За християнською традицією це свято єдиносущної Трійці – Бога Отця, Бога Сина, Бога Святого Духа. Після Покровів за давньою слов’янською традицією проводились заручини та грались весілля. Суто українська назва обряду саме як “весілля” якраз й збереглась в основному в гірських районах, в той час, як в низинних районах побутує назва “свадьба”. Окремі етапи весільного обряду цілком можуть розглякалендар знаменних дат на 2023 рік для школиись як акти цілісного весільно-драматичного дійства1. Йшла активна підготовка до обряду та гостини, сватови запрошували гостей.

Categories:

Uncategorized,